RV/PVE: “És el moment que AVA-ASAJA i la Unió de Llauradors pressionen per a superar el conflicte entre US/UE i Rússia, en defensa dels llauradors valencians.”

RV/PVE: “És el moment que AVA-ASAJA i la Unió de Llauradors pressionen per a superar el conflicte entre US/UE i Rússia, en defensa dels llauradors i de l’economia dels valencians.”

Les sancions que des de juliol de 2014 USA i la UE estan aplicant a Rússia sobre el sector financer, l’energètic i el militar pel conflicte d’Ucraïna i que va rebre l’automàtica resposta des de Moscou per a prohibir les importacions d’aliments dels països sancionadors, ens ha afectat, ens està afectant ja greument i ens afectara encara més als llauradors valencians si aquesta situació es perllonga com sembla està previst. Efectivament durant aquest estiu del 2015, el manteniment de les sancions cap a Rússia, lluny d’acostar posicions ha rebut la resposta des de Moscou que va anunciar que la mesura de vetar els productes hortofructícoles europeus duraria dotze mesos més, es a dir fins l’estiu del 2016.
Mentre que USA es jacta que la resposta de Rússia no els afecta econòmicament les conseqüències per als llauradors de productes hortofructícoles de la UE i valencians han estat catastròfiques. En el 2013 es varen exportar a Rússia productes hortofructícoles nostres per valor 311 milions d’euros que representaven el 68% del total de les exportacions. Cal tenir en compte respecte al percentatge que els cereals, l’oli i el sucre, productes netament carpetovetònics, no estan sancionats per Rússia, el que fa que els llauradors valencians estem abandonats, com es norma general per a la Comunitat, totalment per l’Estat .
El fet que l’actual campanya amb una producció sensiblement més baixa que la mitjana dels últims deu anys, amb un descens del 22% de l’aforament de cítrics respecte al balanç de la campanya anterior per motius climatològics i pel descens forçat de la superfícies de cítrics en 3.330 hectàrees, que pot portar indefectiblement com a conseqüència, amb el descens de l’aforament, que el preu en camp augmente en relació a la passada campanya, però aquesta raó no pot ser esgrimida com a trist consol, ni molt menys com a solució, a la situació que patim els llauradors valencians per la política internacional.
Respecte al conreu en alça del caqui, de la família de l’èban (Ebenaceae), la situació ha fet que el producte es quede a l’arbre. El veto de Rússia ha repercutit en la col·locació de la fruita de segons calibres que se destinava a eixe país.
En aquest sentit l’Executiva de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu ha fet públic el següent:
“La situació ha arribat a un grau ja insuportable de perjudici pels llauradors valencians. Pensem que és el moment que AVA-ASAJA i a la Unió de Llauradors pressionen per superar el conflicte entre US/UE i Rússia , en defensa dels llauradors i de l’economia dels valencians. Cal que aprofiten els darrers esdeveniments de l’atac a un avió rus pels turcs de la OTAN, de les manifestacions respectives dels implicats per no anar més enllà del conflicte, del viatge de Hollande a Moscou, i de l’acostament de postures respecte al futur del president sirià, perquè davant de tot això, les organitzacions valencianes de llauradors amb altres organitzacions comunitàries, insten a les autoritats de la UE perquè finalitzen les sancions de USA i UE cap a Rússia i, en conseqüència, perquè Rússia procedisca a l’alçament de les prohibicions per importar els productes agrícoles dels països sancionadors.
República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu, en defensa dels interessos de l’economia valenciana, estem en contra de les sancions a Rússia i de la resposta de prohibició d’importar productes hortofructícoles dels països sancionadors per part d’aquest país, Rússia, malgrat tot europeu i que el volem unit econòmicament, i no aïllat, amb la resta d’Europa.”

26/11/2015 +Info 650 537 213 · Gabinet de premsa de RV/PVE.

Microsoft Word - avaunio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *