Necessitem un compromís de la UV per a la difusió de beques

Dirigida a Universitat de València – Estudi General y 3 otros

Demana al SeDi y a la Universitat de València que se comprometa amb la difusió de beques

Necessitem un compromís de la UV
signa & difon
per a la difusió de beques

En els últims dos cursos 13/14 i 14/15, oficialment, han abandonat les nostres aules 392 i 379 alumnes, un total de 771 companys que per raons econòmiques han hagut de deixar les nostres aules. No sabem quants ho faran aquest any, però l’actual govern de la nostra comunitat no només ha augmentat les beques, també ha tret l’anomenat “PLA DE XOC”, una beca que pretén ajudar a l’alumnat més desprotegit i feble.
Pensaràs que tot això deuria importar-li a la nostra universitat i que es faria una campanya de conscienciació acompanyada d’una difusió com es mereix. Estàs molt equivocat, no els importa gens. L’única referència es troba en el seu web, en un apartat lluny del primer contacte, en el perfil “estudiants”.
Des de fa molt temps veiem com les institucions encarregades de la promoció i la defensa dels estudiants a la Universitat de València dediquen més temps a altres labors que a la de la promoció de les beques i ajudes a l’estudi pròpies d’aquesta casa.Des de fa molt temps veiem com la petició d’aquelles ajudes que no són les conegudes com a “Beques Generals a l’Estudi” del Ministeri de l’Interior, són poc o gens conegudes per gran part de la comunitat estudiantil.
La nostra pròpia universitat té un blog, gestionat pel SeDi, i ni tan sols en aquest espai apareixen reflectides les convocatòries de beques i ajudes generals a l’estudi. Ja siguen del Ministeri d’Educació o de la Generalitat Valenciana.
En algunes ocasions li hem demanat al SeDi i al nostre rectorat que s’esforcin a promocionar aquestes ajudes d’una forma correcta i utilitzant tots els canals disponibles al seu abast (facebook, twitter, llistes d’email, la pròpia aplicació de la UV). I petició després de petició ens trobem amb la callada per resposta. El màxim que hem aconseguit és un “prendrem nota dels seus suggeriments”.
Promocionar les ajudes i beques a l’estudi necessiten una mica més que un suggeriment, necessiten un compromís fort, acompanyat de la difusió necessària per quants canals siguin necessaris. 771 alumnes han abandonat les aules, i augmentar el pressupost no farà gens si part d’aquest no es dedica a la correcta difusió de les mateixes.
Compartint i signant aquesta petició no només estaràs ajudant al fet que el rectorat i la delegació d’estudiants es prenguen les beques tan seriosament com es mereixen, també estaràs aconseguint que molts dels teus companys coneguen les diferents modalitat d’ajudes que existeixen en l’actualitat.
PETICIÓ: Que el nostre Rector, el Excm. i Magnífic Sr. D. Esteban Morcillo Sánchez i la Delegació d’Estudiants, amb D. Daniel González Serisola al capdavant, prenguin les mesures oportunes, algunes d’elles enviades en la instància UV-QYS-381194, i aconsegueixin que la propera convocatòria de beques sigui un èxit.
Carta a
Universitat de València – Estudi General
Rector Magnífico de la Universidad de Valencia Esteban Morcillo Sánchez
Delegado del Rector de Estudiantes Daniel González Serisola
Servicio de Información y Dinamización de Estudiantes

Pídele al SeDi y a la Universitat de València que se comprometa con la difusión de becas.

PETICIÓ: Que el nostre Rector, el Excm. i Magnífic Sr. D. Esteban Morcillo Sánchez i la Delegació d’Estudiants, amb D. Daniel González Serisola al capdavant, prenguin les mesures oportunes, algunes d’elles enviades en la instància UV-QYS-381194, i aconsegueixin que la propera convocatòria de beques sigui un èxit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *