L’ACR Constantí Llombart denuncia l’estat d’abandó del palauet Garín.

Una asociación denuncia el estado de abandono del palacete de Garín

Una associació denuncia l’estat d’abandó del palauet de Garín.
El president Antonio Marín Segòvia critica el desistiment de funcions de l’administració en el cas
06.01.2016 | 04:15
l. sena | burjassot | Levante-EMV
L’Associació Cultural Republicana Constantí Llombart ha denunciat l’estat d’abandó i perill en què es troba el xalet de Garín, situat a Burjassot, per la falta de manteniment, durant dècades, dels seus propietaris privats, i la «nul·la» acció de l’administració municipal i autonòmica a l’hora d’exigir-li l’adopció de mesures.
L’emblemàtic palauet està actualment mitjà derruït, inserit en una parcel·la plena d’enderrocs i brosses, i on les herbes seques han crescut sense que s’haja realitzat el manteniment que estableix la normativa.
Per al president de l’entitat, Antonio Marín Segòvia, en aquest assumpte s’està produint «un greu desistiment de funcions per part de l’Ajuntament de Burjassot, que és l’encarregat d’exigir a la propietat que mantinga l’edifici, encara que siga privat, i responsable subsidiari». Per a aquest defensor del patrimoni, açò implicaria que, davant l’incompliment de les ordres municipals, seria el consistori el que ha d’actuar i carregar la factura a l’amo. Marín Segòvia també culpa a la direcció general de Patrimoni perquè «ha realitzat una nul·la supervisió» en aquest assumpte.
L’associació esgrimeix la Llei 5/2014, de 25 de Juliol de la Generalitat Valenciana, d’Ordenament, Urbanisme i Paisatge o per a reclamar que s’actue de forma urgent i recorda que els amos d’un ben immoble «tenen per llei l’obligació de conservar-ho i mantenir-ho en condicions de salubritat, siga públic o privat, estiga protegit o no». Per açò, estudia acudir al jutjat contra la propietat, el consistori i la conselleria.
Aquesta no és la primera vegada que entitats pel patrimoni alcen la veu per aquest xalet en l’última dècada. Fa diversos anys, un incendi en ple estiu va acabar amb part dels seus elements i els espolis han fet la resta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *