Pablo Iglesias per a pactar amb Pedro Sánchez no dubta en trencar el seu acord amb #és el moment que va signar amb Mónica Oltra i Antonio Montiel.

L’acord entre el caspós PSOE i el regeneracionista Podemos està més a prop. Pablo Iglesias per a poder pactar amb Pedro Sanchez,  ha esborrat la darrera exigència territorial del seu programa; després de la del referèndum, ara ha sigut la dels quatre grups  i no ha dubtat en trencar l’acord de #és el moment, que exigia el compliment del protocol signat i on s’especificava defensar-los si calia fins al Tribunal Constitucional. Iglesias ha retingut als quatre  valencians de Podemos als que s’ha sumat la independent simpatitzant del PSOE (Levante-EMV dixit) i ex-actriu Rosana Pastor, decisió  que impedirà que prospere la petició dels quatre membres de Compromís que mantenen l’acord d’arribar fins al final per assolir el Grup Valencià i han presentat la documentació a la mesa del Congrés.  Per la seua banda, Iñigo Errejon  en la roda de premsa presentant el grup de Podemos ha aparegut amb el regeneracionista  Domenech i la gallega de Marea, obviant a la valenciana Àngela Ballester que en teoria -diuen- representarà als valencians, en un grup on el nom dels valencians ja ha desaparegut. Molt ens temen que la de Gandia exercira com els seus col·legues del PP, del PSOE o Ciudadanos de simple comparsa, això sí de comparsa dels de  l’Espanya plural.  Errejon ha dit que Compromís té les portes obertes per tornar al grup que lidera Pablo Iglesias. El mateix pot dir Compromís als valencians que han restat al costat de Podemos, que tenen també la porta oberta per a poder sumar-se al Grup dels valencians. Dels valencians que volen exercir de valencians.
fdlgp
La valenciana Rosana Pastor
La valenciana Rosana Pastor amb els de Podemos
compromis190116
Els valencians que no han doblat: Enric Bataller, Marta Sorlí, Joan Baldoví i Ignasi Candela lliurant el document demanant el Grup Valencià. Foto EFE.

Libertad Digital/esRadio

Baldoví: “Nosotros hemos sido consecuentes y hemos llegado hasta el final”.

Joan Baldoví, diputado de Compromís, ha explicado en una entrevista En Casa de Herrero, de esRadio, cuáles han sido los motivos por los que han reclamado un grupo propio en el Congreso, algo a lo que finalmente ha renunciado Podemos.
El diputado ha recordado que con la firma del protocolo electoral por el que concurrían juntos a las elecciones se definió una clásula que incluía el “grupo propio” y que si la cámara no accedía, “pelearíamos la negativa ante el Constitucional”. “Nosotros hemos sido consecuentes, hemos llegado hasta el final“, ha dicho Baldoví, antes de reiterar que “estaba firmado”.
“No diré que este haya sido uno de los días más felices de mi vida”, ha admitido Baldoví sobre las negociaciones, sobre las que ha indicado que Podemos entendía la petición como una “estrategia” y ellos “han querido ser consecuentes”. “No me ha gustado que no lleguemos juntos los nueve diputados que salimos el día 20”, en alusión a la confluencia electoral, “pero entiendo que no es un camino acabado, es un camino que empieza”, ha apuntado.
Sobre lo que harán tras el no previsible de la Cámara, Baldoví a remitido a lo que diga la Ejecutiva de su partido este miércoles o jueves. “Acataré aquello que decida”, ha dicho preguntado sobre si preferiría sentarse con Podemos o ir al Grupo Mixto.
En cuanto al sentido de su voto en la investidura, Baldoví ha señalado que las elecciones han señalado “cambio” y eso “se tiene que visualizar a la hora de formar gobierno”.

Un pensament a “Pablo Iglesias per a pactar amb Pedro Sánchez no dubta en trencar el seu acord amb #és el moment que va signar amb Mónica Oltra i Antonio Montiel.”

  1. Hem de preguntar-nos, seriosament, que fem la valenciana gent, en un context on inclús els teòricament “amics” o aliats no respecten els acords presos i signats perquè no volen que hi haja cap grup parlamentari valencià ni que el País Valencià tinga visibilitat pròpia. A un parlament espanyol on ens tracten com hostilitat, ens convé anar-hi la valenciana gent? Per a fer què? Per a ser còmplices de la nostra pròpia opressió com a País Valencià?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *