Baldoví, o és ‘bobo’ o s’ho fa…

Baldoví quan afirma que: “És repugnant demanar vots a canvi de drets (infraestructures per als valencians)” o és ‘bobo’, o s’ho fa perquè està al servei de Sánchez  i d’Iglesias, i perquè amb Oltra i els de Compromís, tenen tots ells unes altres aspiracions que no són precisament la defensa, per damunt de tot, dels interessos dels valencians d’Oriola a Vinaròs.
perquenoFlash

17 pensaments a “Baldoví, o és ‘bobo’ o s’ho fa…”

 1. Completament d’acord amb Rafael Pla. I a més ¿ perquè el PP quan tenia majoria absoluta no ens financià correctament ? ¿ Els de Ciudadanos ho permitirien ?

 2. PP i C’s no tenen majoria, difícilment faran res sense el suport d’altres, per tant la recentralització la tenen fotuda. Compromís s’hauria de seure amb Rajoy i negociar finançament, Corredor, infraestructures, Dret Civil… a canvi de l’abstenció i en cas d’arribar a un acord blindar-ho, això és diu política d’estat. Si anem a terceres eleccions cap la possibilitat que el PP tinga majoria absoluta i llavors sí que no tindrem res a negociar i recentralitzaran el que vulguen.

  1. No es pot caure en el parany de “o Rajoy o terceres eleccions”. És possible una alternativa, no ja d’esquerres, sinó simplement democràtica, un govern sense corruptes ni franquistes. Amb aquest govern després es podrà negociar i pressionar (sí també per a defensar interessos valencians, un finançament just, el Corredor Mediterràni no destructor del medi ambient, etc.). Però primer de tot cal desfer-se del govern corrupte i centralista del PP. Els que proposen facilitar un nou govern de Rajoy no estan defensant els interessos generals dels valencians, encara que potser sí els d’alguns “valencians” com la Bonig…

 3. S’hauria de fer un esforç d’aprendre dels fets de la Història recent, aquest joc de vendre vots per concessions econòmiques s’ha jugat a Catalunya al llarg e moltes legislatures i dels resultats obtinguts es pot extreure sense gaire esforç que els governants madrilenys no tenen cap voluntat de complir allò que pacten, sigui verbalment o formalitzat per escrit, a banda de que l’estat té mil i una maneres de detraure recursos i acabar recuperant tot allò que nominalment sembla que t’estan donant de més respecte a la situació anterior al pacte, podriem parlar dels pressupostos de l’estat on sistematicament, any rere any, dels imports pressupostats no s’executa més del 60 i poc percent, mentre altres territoris rebien execucions per damunt del 110 per cent dels imports pressupostats inicialment.

  A banda de la classe política, les elits madrilenyes (formades per persones moltes vegades amb relacions familiars entre elles i que inclouen gent dedicada a la política activa, altres posats en el món empresarial i altres encastats en l’alt funcionariat estatal, i que formen una extensa xarxa clientear d’apropiació de rendes (casta extractiva), mai permetran que els sucosos recursos que xuclen es vegin reduïts i lluiitraran amb ungles i dents per tal que la situació actual no canviï.

  Lectura de referència
  http://elpais.com/elpais/2013/06/14/opinion/1371210121_255278.html

  1. Mana collons que un català, Sir Tim o’Theo i que damunt ens consta que és de CDC, ens anime a que els VALENCIANS COM A TALS VALENCIANS, a no fer res, a no negociar amb l’Estat espanyol, siga d’esquerres o de dretes.
   Ens anime a que desestimem de fer allò que catalans, bascs i canaris fan contínuament, ja siga amb el PSOE, ja siga amb el PP o ja siga amb el que mane a Madrid.
   Ara resulta que catalans, bascs i canaris no han tret res al llarg de tots aquests anys… mana collons.
   En fi, queda clar, els ‘valencianets’ sempre arribem tard per intentar fer allò que altres més espavilats han fet abans i CONTINUEN FENT!!!

   1. No deixa de sorprendre’m amb els any que fa que ens coneixem que l’ANNA encara misinterpreti el sentit del que vull dir.

    Reconec que el meu estil pot fer que algú es pensi que estic donant lliçons, res més lluny de les meves intencions.

    En cap cas crec que no s’hagi de negociar, negociar sempre, altra cosa és assumir que la contrapart de l’acord mirarà de fer trampa des del primer minut posterior a l’acord i que s’ha d’estar amatent a qualsevol incompliment per tal de “Iníci de Metàfora” SALTAR AL COLL “Fi de Metàfora” de qui estigui al govern per fer públics i notoris, i amb força soroll, tots i cada un dels incompliments.

    D’altra banda aquests incompliments, que es poden donar per segurs vist el background històric, són els que acaben generant independentistes, per tant per a determinades opcions polítiques són una bona oportunitat de creixement.

    Salut i Repíblica,

 4. Un eventual acord entre el PP i Compromís que els arrancara reivindicacions històriques com son el finançament o el Corredor seria molt positiu per al valencianisme i per a l’ala valencianista de Compromís. Es demostraria que quatre gats valencianistes al Congrés espanyol son més útils que tots els diputats valencians de PP, PSOE, P’s,C’s i EU junts i donarien una estocada als partits més espanyolistes de les Corts Valencianes. Bonig i cia no sabrien on clavar-se i menys si eixe acord no el compliren. Política d’estat, d’Estat Valencià.

  Per altres és més important donar suport a PSOE-P’s a canvi de res o anar a unes terceres eleccions, que el PP tinga majoria absoluta i ens esclafe.

 5. Si la burgesia valenciana vol apostar ara -quan mai no ho ha fet- per ser valencianista, i negociar amb el PP espanyol suport a canvi de reivindicacions històriques valencianistes, el que ha de fer és organitzar el seu propi partit politic i actuar conseqüentment. Exactament això és el que les burgesies catalana i basca -i algun intent en Galiza- han fet al llarg de l’últim segle. A l’esquerra valencianista no se li pot demanar, i menys encara esperar que ho faça- que faça política de dretes i done suport a un partit ultra-patriòtic espanyol, profundament reaccionari, eina de l’oligarquia espanyola i patològicament corrupte -com és el PP- a canvi de cap cosa. COMPROMÍS hui és eixa esquerra valencianista, malgrat tot (a desgrat de les moltíssimes coses criticables que estan passant en la coalició i, sobretot, de les moltíssimes que no estan passant dins de la coalició, malgrat tot hui COMPROMÍS és l’eina política del valencianisme d’esquerres, i no, no es pot donar cap suport al PP. Tampoc, en la meua opinió, a C’s. Potser això seria possible, negociar abstenció a canvi de reivindicacions històriques valencianistes, amb un PSOE afleblit… Ja es vorà. Però al PP, ni iagua! Els qui vulguen jugar a ser dreta valencianista, tenen la meua simpatia: que ho facen, però que ho facen ells, jo sóc d’esquerres, ni se m’ha perdut res per arreglar Espanya amb Podemos ni se m’ha perdut res per fer-me de dretes a quasi l’edat de jubilar-me.

  1. No dubtem que el regidor de Compromís per Alfafar ÉS MOLT D’ESQUERRES, com el seu partit, que també ÉS MOLT D’ESQUERRES i volen amb els fraternals companys espanyols del PSOE i Podemos, també MOLT D’ESQUERRES, arreglar Espanya i que tots ells no paren de predicar que ‘UNA ALTRA ESPANYA (MOLT D’ESQUERRES, bien sûr) ÉS POSSIBLE’.
   De tot això, de que SÓN MOLT D’ESQUERRES, no ho dubtem…
   Ara el que ja no tenim clar és que siguen, ja no valencianistes, sinó simplement VALENCIANS, fet que no fan una altra cosa que ofrenar noves glòries a l’Espanya plural, que ara prediquen federal i a impedir que els valencians apareguem com a tals, COM A VALENCIANS I UNITS, per a millor defensar els NOSTRES interessos.

 6. Respecte al tema de ser o no, res més a dir que la meua trajectòria política i social. Respecte al tema d’oferir noves glóries a Espanya o arreglar-la, tothom coneix la meua posició crítica respecte als pactes amb Podemos i altres qüestions, i tinc la sospita que qui m’esmenta darrere un pseudònim, com sol passar, ho sap perfectament. Respecte la meua lleialtat valenciana i valencianista (d’esquerres) només el seu qüestionament ja m’ofén: mal camí per a buscar després enteses i bones relacions. I finalment, he parlat a títol estrictament personal, donant el meu nom i cognom, sense amagar-me, no ho he fet com a regidor de la coalició COMPROMÍS PER ALFAFAR, i ni tan sols tampoc com a Secretari Nacional d’Estat Valencià.

 7. Ostres!
  Ara resulta que llegint alguns comentaris d’aquest fil, per voler que els valencians s’unisquen per defensar interessos de tots els valencians, això és ser de dretes.
  Al·lucine.

 8. Si hi ha alguna possibilitat de que els valencians aconseguim una millora del finançament o el Corredor del Mediterrani, per exemple, s’ha d’intentar. Millorar la qualitat de vida dels valencians i augmentar la seua autoestima no és de dretes o esquerres, és patriotisme. Necessitem un valencianisme transversal i pràctic que pose els interessos dels valencians per damunt d’esquerres i dretes.

 9. CiU amb el seu vot decissiu ( una o dues vegades ) no va aconseguir la financiació justa .Que poden aconseguir nosaltres els valencians amb 4 diputats i sense ser decissius ?

  1. Benvolgut Josep (Cullera):
   Els valencians en el grup mixt tenim més diputats (4) que els canaris (1) …
   Per què ells negocien i nosaltres no?
   Doncs perquè ells són un partit canari el PNC que defensa els interessos dels canaris per damunt de tot i no cauen en el parany de plantejaments d’esquerra o dreta, on tan bé estan instal·lats els espanyols per a millor dividir-nos als valencians.

   GRUP MIXT
   CDC: 8,
   Compromís: 4,
   EH Bildu: 2,
   UPN: 2,
   CC-PNC: 1,
   FAC: 1,
   NCa: 1

 10. Rosana Pastor si que defensa els interessos dels valencians….
  Cal ser hipocrita per criticar continuament la dreta espanyolista i no vore lo k esta fent el jacobino esquerra o seudoesquerrà des de podemos fins a IPV, el monopartido de la Oltra…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *