Escrit de Joaquim Auladell (ERC) davant la dimissió d’Agustí Cerdà (ERPV)

ANNA notícies | 28/12/ 2015
Agústí Cerdà comunica en una carta enviada a tota l’afiliació d’ERPV (marca d’ERC al País Valencià), amb data 26/12/2015, que degut a ser el «primer responsable» dels «desastrosos»  resultats de la coalició Ara , País Valencià, en les darreres eleccions estatals, anuncia que «l’actual Presidència i Executiva resta en funcions fins a la convocatòria d’un congrés extraordinari, les dates del qual es decidiran en la propera reunió d’Executiva de la Federació a celebrar el 16 de gener de 2016.»

agusjoaquim
Agustí Cerdà i Joaquim Auladell, en la presentació del llibre ‘Per la República Valenciana, d’Oriola a Vinaròs’ de Víctor Baeta. Fira del Llibre de València, abril de 2014.

A continuació l’escrit de Joaquim Auladell comentant la notícia.
El barceloní Joaquim Auladell, ex-CDC, ex-BLOC i actualment afiliat a ERC, és un fidel seguidor de ben a prop de la política valenciana que, com a ‘fusterià’ conseqüent, la fa seua i la pateix. Forma part de la redacció d’ANNA notícies des de la seua fundació.

Agustí Cerdà ha dimitit com a president d’Esquerra Republicana del País Valencià.
La seva gestió, plena d’abnegació, els darrers cinc anys, té encerts i desencerts.
Entre els encerts, el seu esforç per convertir ERC (ERPV), d’una cosa cultural folklòrica i esquerranista genèrica a remolc del PSOE a través d’ACPV, en una força política genuïnament valenciana, sobiranista i republicana, sense oblidar allò que uneix la CAV i la CAC. Molt lloable ha estat la seva tasca per desfer malentesos enverinats entre diverses tradicions del valencianisme popular, amb RV/PVE i ENV.
Va arribar a ser sancionat per la direcció de Barcelona per fer d’ERPV una sigla plenament homologada i per intentar que el nom de l’entitat (ERC) fos canviat per un de corresponent a la veritat. Els comissaris de Barcelona li imposen la bandera de les Quatre Províncies en lloc d’una ensenya valenciana.
El principal desencert seu, potser hi va ser obligat, va ser fer una coalició, en la pràctica, per l’Espanya plural, oblidant-se de la República del País Valencià i el sobiranisme. Som poquets, és evident que no hauríem tret cap diputat, però hauria constat la presència del valencianisme irreductible. I si s’ha de fer valencianisme genèric, progressista però tampoc no gaire, cal agrupar molts valencians i debatre què fem. És el que ha fet Compromís-Podemos i ha estat la segona força del País. És tan criticable com vulgueu, però pitjor seria si no hi fos. Com vosaltres.

Joaquim Auladell

Un pensament a “Escrit de Joaquim Auladell (ERC) davant la dimissió d’Agustí Cerdà (ERPV)”

  1. Joaquim Auladell oblida que en les eleccions “autonòmiques” Compromís va rebutjar coaligar-se amb ERPV, i que va ser la pressió de les bases d’EUPV la que va forçar incloure ERPV en la seua coalició després que la seua Executiva la va rebutjar inicialment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *