CDC es dissoldrà en un ‘nou partit de centre sobiranista’. La formació farà un congrés en quatre o cinc mesos.

El coordinador de CDC, Josep Rull, i la portaveu convergent, Marta Pascalrull

Josep Rull: “Treballarem per crear un nou espai de centre amb l’objectiu d’eixamplar la base del sobiranisme per fer possible la independència”
Marta Pascal, després de fer-se amb una vicepresidència de l’ALDE, ha afirmat que el càrrec permetrà “augmentar la sensibilitat de la família liberal europea amb el procés”

Després del Comitè Executiu Nacional de CDC, que s’ha avançat per no coincidir amb la campanya electoral del 20D, el coordinador general del partit, Josep Rull, ha explicat que, durant la reunió, s’ha tractat la proposta que va concretar ahir el president Mas d’avançar cap a un nou espai polític: “Treballarem per crear un nou espai de centre amb l’objectiu d’eixamplar la base del sobiranisme per fer possible la independència”. Es tracta, ha afegit, de sumar les sensibilitats liberal, socialdemòcrata i socialcristiana: “És des d’aquest espai de gent moderada que hem de continuar avançant. Ens pertoca ser extraordinàriament competitius en aquest àmbit: cal un nou partit per a un nou país”. La nova formació ha de servir a diverses generacions, és a dir, ha de poder gestionar un escenari “post independència” que pugui portar Catalunya a ser l’Holanda o la Dinamarca del sud d’Europa, estats amb  “nivells de creixement econòmic molt alts, molta equitat social i una gran  capacitat de generar consensos”.

El coordinador general ha deixat clar que es tracta de crear primer una nova formació “que miri cap al futur, però partint de l’objectiu fundacional de CDC l’any 74: la voluntat de confluència de diverses sensibilitats”, per després, “gradualment, anar tancant un projecte d’èxit”. La diferència, ha reblat, és que la construcció nacional queda superada per  l’Estat propi. “Passem de treballar per recuperar la democràcia a fer-ho per regenerar-la: volem un Estat modern i avançat i el volem aconseguir a través d’una nova eina”,  amb una organització que sintonitzi amb aquesta nova definició”, ha afegit.

Rull també s’ha referit al Congrés del Partit Liberal Europeu, que ahir va atorgar una de les seves vicepresidències a la portaveu de CDC, Marta Pascal.  Per a ell, això demostra que l’ALDE Party considera que “estem fent bé les coses, que el nostre relat connecta bé i que la manera com CDC i Mas està gestionant el procés genera credibilitat a nivell internacional”. Pascal ha assegurat que la cursa per la vicepresidència li ha permès  “explicar què està passant al país” i que treballarà per “augmentar la sensibilitat de la família liberal europea amb el procés”. Tant Rull com Pascal han subratllat la importància que l’holandès Hans van Baalen hagi estat escollit president de l’ALDE, ja que s’ha posicionat a favor del dret a decidir de Catalunya i ha apostat perquè el Govern espanyol dialogui per arribar a una solució.

Atenent a les  preguntes dels periodistes, Rull també s’ha referit a les condicions que el Govern espanyol ha posat perquè Catalunya rebi el FLA: “És una nova prova  que hem de sortir de l’Estat. L’executiu de Rajoy no humilia així un partit concret sinó la ciutadania, que  patirà les conseqüències d’aquesta política en el seu dia a dia”. Rull està convençut que es tracta “d’una fugida endavant per combatre el procés i una manera de protegir-se de la seva pròpia incompetència”. “Un govern sòlid seuria a negociar, un d’insolvent amenaça i coacciona”, ha sentenciat.

Finalment, el coordinador general ha assegurat que les negociacions amb la CUP per investir el president Mas continuen i que “hi ha marge de maniobra”. Ha admès que no descarta un escenari d’eleccions al març però que el Comitè Executiu Nacional del partit “s’ha compactat per donar confiança als negociadors”. Ha afegit que “si no és un bon acord no hi haurà acord: ha de permetre eixamplar la base del sobiranisme, donar estabilitat al Govern, fiabilitat al projecte i fer realitat la voluntat del poble expressada el 27S”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *