Comunicat de RV/PVE davant un possible govern PSOE-Podemos

govern3
Comunicat de RV/PVE
Govern PSOE-Podemos-IU, ja!
Reunida l’Executiva de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu (RV/PVE) ha valorat, des dels interessos del sobiranisme valencià republicà, la proposta que el dirigent de Podemos Pablo Iglesias ha realitzat avui de formar govern amb el PSOE i IU. Al respecte RV/PVE vol fer públic el següent:
1. Que la contradicció entre l’Estat espanyol i la Comunitat Valenciana concretada en l’espoli econòmic, la falta d’infraestructures i una política de subordinació colonial iniciada el 29 de juny de 1707, no es resol perquè històricament els partits institucionals valencians confien la seua resolució dins d’aquest Estat o, en el seu defecte, perquè “una altra Espanya és possible”.
2. Que les formacions progressistes valencianes (PSPV i la coalició Compromís) o regeneracionistes espanyoles (Podemos i Ciudadanos) valoren que la contradicció entre l’Estat i la Comunitat ha tingut fins ara l’impediment per a no haver estat resolta, en els governs del PP i que un desplaçament del poder d’aquesta formació, farà possible la superació de la contradicció i resoldrà els problemes de tota mena que ens afecten als valencians.
3. Que entenem positiu la formació d’un govern PSOE-Podemos-IU per comprovar en la pràctica si la confiança, dels partits institucionals valencians, en que dins de l’Estat o des de l’assumpció “d’una altra Espanya” es resoldran els problemes estructurals dels valencians.
4. Que entenem com a negatiu qualsevol acord que no incloga a Podemos en el nou govern, perquè amb aquesta formació en l’oposició i davant de la no resolució de la que la que entenem com a contradicció principal per els valencians, entre l’Estat i la Comunitat Valenciana, s’allargaria la ficció de que “una altra Espanya és possible”.
5. Que davant d’aquest possible acord governamental entre el PSOE-Podemos-IU, ens semblen del tot insuficients les condicions que la Vicepresidenta del consell i líder de Compromís, Mónica Oltra posa al fet que el pacte “incloga un canvi en el sistema de finançament que considera condició sine qua non perquè la coalició Compromís done suport amb els seus vots aquest acord”. Entenem que els dirigents del PSOE i de Podemos no són de fiar, com els fets han demostrat davant de la votació i de l’incompliment dels acords per a l’adjudicació del Grup Valencià. Els quatre vots de Compromís sols poden ser favorables si es compleix l’acord notarial de la coalició És el moment per a l’aprovació del Grup parlamentari valencià i si es comprometen a complir, en la seua acció de govern, el contingut d’un document redactat per la coalició Compromís on es concrete la creació del Concert Econòmic i l’Agència Tributària Valenciana amb capacitat legislativa.

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 22 de gener 201

5 pensaments a “Comunicat de RV/PVE davant un possible govern PSOE-Podemos

  1. El nou govern “progressista”, reconeixerà les quatres llengües de l’estat de manera igualitària? Reconeixerà el dret a decidir o dret a l’autodeterminació de les nacions que formen part, a la força, de l’estat espanyol? Deixarà que puguen expressar-se els diputats i diputades valencians, catalans i balears en la nostra llengua al parlament de les Corts de Madrid? Derogaran les lleis antisocials, antieducació, mordassa, antilaborals, etc? O tractaran de salvar a la monarquia i reproduir l’establisment herència del nacionalisme espanyolista de la dictadura anterior amb ‘reformetes’ per apuntalar un sistema podrit i del tot corrupte?

    1. Efectivament Sa·lus.
      Necessitem que d’una puta vegada manen a Madrid aquests que ens diuen que ‘una altra Espanya és possible’.
      I si es veu que no, que no és possible, ens deixen d’una puta (i van dos) vegada de marejar-nos i es disposen a treballar per l’Estat valencià i per la República Valenciana.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *