Acord en Compromís: els quatre diputats no tornaran a Podemos

besEls quatre diputats de Compromís s’integraran en el grup mixt. Descarten la formació d’un grup propi al costat d’Esquerra Unida – Els seus principals dirigents, entre els quals es trobaven Mónica Oltra i Enric Morera, es van reunir aquesta vesprada a València per a prendre la decisió

21.01.2016 | 22:54levante-emv.com | València
Els principals líders de Compromís han acordat aquesta nit que els quatre representants de la coalició triats en les passades eleccions generals s’integren en el grup Mixt en el Congrés dels Diputats, descartant així tornar al grup format per Podemos a Madrid, així com la formació d’un nou grup al costat d’Esquerra Unida, una possibilitat que ja va ser censurada per Pablo Iglesias a l’inici de les negociacions i que finalment també ha sigut descartada.
La decisió ha sigut presa en una reunió que va començar a les sis de la vesprada i que va finalitzar passades les deu de la nit en la seu de la coalició a València. A la reunió de la Comissió Negociadora van assistir els diputats i senadors triats en el Congrés, així com els portaveus i secretaris d’organització de Compromís, entre els quals es trobaven Mónica Oltra, Enric Morera, Joan Ribó i Julià Álvaro.
En ella, els dirigents de Compromís han decidit traslladar a l’Executiva de matí la proposta que els seus quatre diputats se situen en el grup mixt del Congrés dels Diputats. L’executiva, que es reunirà matí a les 16 hores, haurà de ratificar l’acord abans que siga presentat a la Taula.
Declaracions d’Oltra
En declaracions als periodistes, Oltra, envoltada de diputats i portaveus de la coalició, ha dit que aquesta decisió, a la qual s’ha arribat després de més de quatre hores de reunió, els permet tenir un espai polític i una veu, encara que no en un grup propi, sí almenys “una veu valenciana cohesionada”.

Un pensament a “Acord en Compromís: els quatre diputats no tornaran a Podemos

  1. Es una llàstima
    Quant el triangle mediterrani estigui unit, serà un altra cosa.
    Catalunya, Mallorca i Valencià.
    Per que no mirem de posar nom a aquets triangle, un nom comú que no sigui el discutit “PAÏSOS CATALANS”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *