# és el moment. Document programàtic sencer

per llegir cliqueu damunteee

(…)
9.- La democràcia és el pilar central de la nostra societat. La captura del dret a decidir de la ciutadania per poders que no es presenten a les eleccions ha de ser revertida. Totes les polítiques que afecten els ciutadans han de ser decidides per ells. Existeixen les condicions per a avançar cap a processos de presa de decisions més participats, donant veu a la societat civil i ampliant les qüestions sotmeses a votació directa de la ciutadania. Moltes de les polítiques estan lligades a institucions europees, que l’actual arquitectura institucional situa en un terreny no-democràtic (un exemple del qual és la negociació del TTIP). Cal una reforma a fons de la Unió Europea i la zona Euro, situant-la dins dels paràmetres de la democràcia i l’estat del benestar. Volem més Europa (fiscalitat i pressupostos comunitaris) però només si això significa més
democràcia i drets per a tots.
10.- La Constitució del 1978 ja no és capaç de garantir els drets i les polítiques a les que aspirem. Cal impulsar processos constituents en tots els nivells (valencià, estatal, europeu) basats en el
protagonisme de la ciutadania. Cal una nova articulació territorial de l’Estat que permeta l’encaix de la plurinacionalitat. Volem noves institucions més transparents, més eficients i més obertes a la participació. Volem un blindatge efectiu dels drets socials.

Les persones que firmem este acord som conscients que les eleccions de desembre no només decidiran qui ocuparà la cadira d’un o altre govern sinó que marcaran el rumb de l’Estat per a properes generacions i per tant, són d’una transcendència absoluta per al País Valencià. Els i les valencianes hem estat massa temps invisibles. Ara ens toca dir la nostra. Per nosaltres, per totes, per tots. És el moment!

2 pensaments a “# és el moment. Document programàtic sencer”

 1. Pero cuanta ñoñeria y tópico, propio de ninis, que no llegan ni a socialdemócratas.

  Los niñatos de Podemos-Compromís podrían integrarse en Ciudadanos, pues ambos colectivos de trepas y oportunistas, dicen las mismas tonterías y seguirán aplicando las políticas de la TROIKA si tienen la oportunidad de “gobernar” en España.

  Tiempo al tiempo.

 2. Nosaltres, des d’ANNA notícies ho veiem en positiu.
  Si la coalició valenciana #Ara és el moment aconsegueixen la fita històrica d’assolir un grup propi valencià a Madrid, l’autoestima dels valencians, que fins ara qualsevol carpetovetònic es podia pixar damunt nostre, pujaria. Fem nostres les paraules de Mònica Oltra, quan diu:
  “Construirem un grup potent valencià en el congrés, un grup que faça tremolar els qui s’han cregut impunes i immunes. Que tremolen, Que anem decidits, plantejant els problemes dels valencians i valencianes i donant solucions. ¡Que som un poble que sap eixir de situacions difícils!”
  Amb aquestes paraules Mónica dóna la mà als valencians, assumeix la seua valencianitat… ara cal que no ens soltem… i que junts, amb lleialtat valenciana, les fem realitat. I si des de l’Estat ens ho impedeixen, JUNTS i amb altres plantejaments, continuem lluitant pels interessos dels valencians, d’Oriola a Vinaròs.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *