És el Moment? No, és el ponent!! article d’Agustí Cerdà

És el Moment? No, és el ponent!!

http://i2.wp.com/opinions.laveupv.com/imatges/blogaires/cerda-1.jpg?resize=150%2C150
Agustí Cerdà d’ERPV

Comentaris 12 comentaris

dijous, 10.12.2015
Abundants i prolífiques han estat les declaracions, contra-declaracions, pseudodeclaracions, tu-ja-m’ entens i comunicats que han arranjat l’escenari preelectoral d’estes eleccions, en les quals les televisions privades i públiques (estatals) decidiran per molta gent, què s’ha de votar i en quina proporció: una nova versió del bipartidisme -a quatre, esta vegada- perquè semble nou el que és més vell que la polca: que aquelles formacions que somouen “el orden y la Ley”, no ixen en la tele. No siga cas que allò que va quedar “atado y bien atado” es desnugue.
Hem sentit perles – cultivades, res d’espontànies- com aquesta que parlava de la “tirania de la majoria”, una grollera manipulació, que ve a ser una forma -inspirada als Think-tanks neocons americans- de torturar les paraules fins que acaben perdent el seu significat. Com ho serien, posem per cas, “la democràcia de l’oligarquia” o “la promiscuïtat del celibat”. O la “Ley de Seguridad Ciudadana” una llei que, lluny d’assegurar res, restringeix drets i llibertats a la ciutadania.
De totes les declaracions, hi ha unes que, per clarividents, em van cridar molt l’atenció. Les va fer Consol Castillo, regidora de Compromís a l’Ajuntament de València, el 7/11/2015 al rotatiu Levante-EMV: “Para acabar pactando con la izquierda española para intentar reconstruirla presentandonos con Podemos, para eso hace 30 años nos habríamos presentado con el PSOE”. Justa la fusta. Tots els esforços i patiments de molts valencianistes, de dins i de fora del Bloc, resistint a l’assimilació política, defensant -sovint heròicament- les sigles i el projecte, ara es dilueixen en un no-res podemitzat – llegiu espanyolitzant- per la tirania del cabdillisme mediàtic i contra la voluntat de majoria dels militants i simpatitzants, als quals se’ls demana que es tapen el nas i vagen a votar-los igualment . No és el moment, és el ponent. Una nova ponentada dels gurús del nou-vell espanyolisme progressista que, com diu el bon amic Bermúdez, parlen d’una societat d’identitats líquides quan el que pretenen és liquidar la identitat d’una societat. I no, no és un tema d’essències, sinó de projecte polític. Per als i les valencianistes de Compromís, votar Podemos és com “votar-se” un tir al peu, perquè constata que el seu projecte polític per al País Valencià és un projecte de segona, supeditat a la supremacia de la mediàtica alternativa espanyola.
Alguns ho intenten apanyar al dir que Compromís, això no obstant, tindrà grup propi. I falten a la veritat. I enganyen. Mireu vosaltres mateixos els articles 23 i 24 del Reglamento de Congreso, i comprovareu com és del tot impossible. Ací us deixe l’enllaç del Reglamento del Congreso.
I per ser honest, he de trencar una llança en favor d’Enric Morera i la direcció del Bloc i de Gent de Compromís que va intentar esmorteir l’opa hostil d’Iniciativa-Podemos amb la proposta d’un front ampli valencianista. Un bon intent, condemnat al fracàs, atesa la manca de voluntat de Podemos d’unir l’esquerra ( pregunteu-li si no a la gent d’EU com va anar la cosa, com simulaven la unitat en públic mentre els menystenien en privat) i de la deslleialtat d’Iniciativa que, com han reconegut, tenien tancat, feia mesos, alguna cosa més que un acord electoral amb Podemos, pactat al marge de la resta de Compromís.
A Gent de Compromís, no li han deixat ni veu ni vot en aquest enterro. I a la del Bloc, un diputat o dos com a molt, menys dels que hauria aconseguit anant com a Compromís en aquestes eleccions. Això, si decideixen que els diputats/des del Bloc vagen al grup mixt, perquè els d’Iniciativa aniran al de Podemos, que és, en definitiva, el seu espai natural. Per quina raó un o una valencianista hauria de votar una opció com Compromís-Podemos, que a la curta li anirà en contra? O què faran aquests diputats/des quan arriben debats fonamentals per nosaltres i per la llibertat dels pobles i nacions de l’Estat com a conseqüència del procés català? Oferir-nos l’Espanya Plural? No, gràcies, no gràcies, NO gràcies.
El vot Compromís-Podemos és un vot per regenerar l’esquerra espanyola. El vot a ARA, PAÍS VALENCIÀ, un vot per enfortir l’esquerra valenciana. No et votes damunt, ni en contra. Vota, ARA PAÍS VALENCIÀ. ARA , és el moment, del PAÍS VALENCIÀ. Ara i sempre.
Agustí Cerdà

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *