Estem davant d’un nou 23-F? Editorial d’ANNA notícies.

Editorial d’ANNA notícies.
Estem davant d’un nou 23-F?
L’operació mediàtica llençada des de Madrid, una vegada més, contra el PPCV respon, és la nostra hipòtesi, a una operació d’Estat dissenyada pels poders fàctics, hereus dels que van dissenyar la segona restauració monàrquica. Allò que en 1981 amb el 23-F es va utilitzar com excusa per aturar les autonomies i introduir correccions, com va ser el ‘Terrorisme basc’, ara en el 2016, l’excusa esdevé la ‘Corrupció valenciana’ com a tema decisori central,  amb credibilitat mediàtica, per fer front amb un govern de ‘salvació nacional’, al secessionisme de Catalunya. El terrorisme basc és substituït per la corrupció valenciana i un Rajoy, impotent i amortitzat, esdevé el Suárez de 1981. El problema és que els poders fàctics no disposen ara d’un Felipe González, ja que Pedro Sánchez, disposat a pactar amb agents iranians i bolivarians, no els dóna la talla.
A partir d’ara caldrà estar atents a l’aplicació de l’article 99. Amortitzat Rajoy, desestimat -si no dóna garanties- Sánchez, estarem a les portes d’una proposta que a hores d’ara no podem saber. Els poders fàctics a les ordres d’USA i UE, segurament assessorats localment per Aznar i Rubalcaba, han preparat ja el clímax, però dubten encara, perquè té que ser fàcilment vendible a la ‘democràcia internacional’, si es decidiran per convocar noves eleccions o proposar un ‘salvador homologable a l’estil italià’ que comptés amb el suport de PP, PSOE i adlàters. Restem a l’espera dels esdeveniments.

6 pensaments a “Estem davant d’un nou 23-F? Editorial d’ANNA notícies.”

 1. No crec que programes conspiratius, però no m’estranyaria gens; el nacionalisme imperialista espanyol sempre, durant tres o quatre segles, ha fet el mateix per a mantenir el seu poder estatal: guerres, decrets de Nova Planta “por justo derecho de conquista” (Almansa), colonialisme, genocidis, imposicions castellanes o espanyolistes, colps d’estat, dictadures, “reformes” que reprodueixen la dictadura anterior… Una manca d’imaginació política bestial, manca de respecte i reconeixement dels altres no espanyols o no castellans, una manca de diàleg polític i de capacitat de posar-se d’acord amb els altres que no som de la seua nació estatal. Per tant, en l’actual cruïlla, poden tenir la temptació de generar un cert desordre, ells són el caos i la corrupció total, per justificar “la gran coalició”.

 2. Haveu perdut l’oremus. L’operació policial-judicial contra la corrupció del PPCV no afecta al govern valencià, del que ja no forma part. I és surrealista que assumiu les tesis d’Eduardo Inda sobre els “agents iranians i bolivarians”.
  Me pregunte si al final se sumareu a Felipe González demanant que es deixe governar al PP…

  1. Per a la informació de Rafael Pla.
   ANNA notícies fa seu aquest comunicat de RV/PVE sobre el futur govern de l’Estat espanyol hereu del decret de Nueva Planta de 1707:

   Comunicat de RV/PVE
   Govern PSOE-Podemos-IU, ja!
   Reunida l’Executiva de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu (RV/PVE) ha valorat, des dels interessos del sobiranisme valencià republicà, la proposta que el dirigent de Podemos Pablo Iglesias ha realitzat avui de formar govern amb el PSOE i IU. Al respecte RV/PVE vol fer públic el següent:
   1. Que la contradicció entre l’Estat espanyol i la Comunitat Valenciana concretada en l’espoli econòmic, la falta d’infraestructures i una política de subordinació colonial iniciada el 29 de juny de 1707, no es resol perquè històricament els partits institucionals valencians confien la seua resolució dins d’aquest Estat o, en el seu defecte, perquè “una altra Espanya és possible”.
   2. Que les formacions progressistes valencianes (PSPV i la coalició Compromís) o regeneracionistes espanyoles (Podemos i Ciudadanos) valoren que la contradicció entre l’Estat i la Comunitat ha tingut fins ara l’impediment per a no haver estat resolta, en els governs del PP i que un desplaçament del poder d’aquesta formació, farà possible la superació de la contradicció i resoldrà els problemes de tota mena que ens afecten als valencians.
   3. Que entenem positiu la formació d’un govern PSOE-Podemos-IU per comprovar en la pràctica si la confiança, dels partits institucionals valencians, en que dins de l’Estat o des de l’assumpció “d’una altra Espanya” es resoldran els problemes estructurals dels valencians.
   4. Que entenem com a negatiu qualsevol acord que no incloga a Podemos en el nou govern, perquè amb aquesta formació en l’oposició i davant de la no resolució de la que la que entenem com a contradicció principal per els valencians, entre l’Estat i la Comunitat Valenciana, s’allargaria la ficció de que “una altra Espanya és possible”.
   5. Que davant d’aquest possible acord governamental entre el PSOE-Podemos-IU, ens semblen del tot insuficients les condicions que la Vicepresidenta del consell i líder de Compromís, Mónica Oltra posa al fet que el pacte “incloga un canvi en el sistema de finançament que considera condició sine qua non perquè la coalició Compromís done suport amb els seus vots aquest acord”. Entenem que els dirigents del PSOE i de Podemos no són de fiar, com els fets han demostrat davant de la votació i de l’incompliment dels acords per a l’adjudicació del Grup Valencià. Els quatre vots de Compromís sols poden ser favorables si es compleix l’acord notarial de la coalició És el moment per a l’aprovació del Grup parlamentari valencià i si es comprometen a complir, en la seua acció de govern, el contingut d’un document redactat per la coalició Compromís on es concrete la creació del Concert Econòmic i l’Agència Tributària Valenciana amb capacitat legislativa.

   País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 22 de gener 201

  1. S’entén que la capacitat legislativa que ha d’aplicar l’Agència Tributària Valenciana ha de SER EL PARLAMENT VALENCIÀ no de l’espanyol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *