França i Rússia unides en defensa del món polític secular front a l’eclesiàstic medieval

Putin i Hollande advoquen per crear una “àmplia coalició antiterrorista”putinhollandeEls presidents de Rússia i França mostren la seua sintonia a Moscou i insisteixen en la unió de forces contra l’Estat Islàmic malgrat els recels d’EUA

Els presidents de Rússia, Vladímir Putin, i França, François Hollande, van advocar aquest dijous per crear una “àmplia coalició antiterrorista” per a acabar amb l’amenaça gihadista. “Veiem que vostè dedica una gran atenció i molts esforços a la creació d’una àmplia coalició antiterrorista. Estem disposats treballar conjuntament, més encara, ho considere absolutament necessari. Sobre aquest tema, les nostres postures coincideixen”, va afirmar Putin a l’inici de la reunió en el Kremlin.
També va agregar: “estem disposats a tal cooperació, senyor president” i va recordar que “Rússia va patir grans pèrdues com a resultat de l’horrible atemptat terrorista contra un avió civil” a la fi d’octubre a Egipte, on van morir 224 persones. “Tot açò ens obliga a conjuminar esforços contra l’enemic comú”, va dir Putin, qui va presentar al president francés les seues condolences pels atemptats de París.
Per la seua banda, Hollande va assegurar que “ha arribat l’hora d’assumir la responsabilitat per l’ocorregut”. “Precisament, per açò em trobe avui ací a Moscou amb vostè, perquè junts puguem trobar una forma de coordinar les nostres accions per a lluitar de manera eficaç contra l’enemic comú”, va agregar.
Des del seu discurs a la fi de setembre davant l’ONU Putin insisteix en la necessitat de crear una àmplia coalició antiterrorista sota l’ègida de Nacions Unides per a acabar amb l’Estat Islàmic (EI).
A més, sosté davant els països occidentals que l’enemic comú és el gihadisme i no el president sirià, Bashar el Asad, la renúncia del qual exigeixen EUA, la Unió Europea, Turquia i Aràbia Saudita, però no Rússia ni Iran.
Hollande va arribar a Rússia després d’una gira en la qual va aconseguir que Alemanya i el Regne Unit es comprometeren a implicar-se més en la lluita contra l’EI, mentre el president d’EUA, Barack Obama, va insistir que Moscou ha de donar un “gir estratègic” i atacar més activament a l’Estat Islàmic, en comptes de martellejar als rebels i “enfortir a Asad”.

El canvi de postura de França després del 13-N
Fins als atemptats del passat 13 de novembre França havia abanderat en el si de la Unió Europea l’oposició a la continuïtat de l’Asad en el poder i les crítiques als bombardejos russos sobre objectius que no són l’Estat Islàmic, però després dels atemptats el to ha baixat.
Tots dos països bombardegen als gihadistes a Síria des de finals de setembre i tots dos han sigut atacats per ells, a París i en el Sinaí. Abans, havien creuat acusacions, però ara mostren sintonia, coordinen els seus atacs i estan d’acord a prioritzar la lluita contra els terroristes i l’eixida de l’Asad ha quedat en un segon pla, alguna cosa que des de Washington no accepten.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *