Homs (Democràcia i Llibertat): “L’article 2 de la Constitució va ser imposat per l’Exèrcit franquista”

Homs: “L’article 2 de la Constitució va ser imposat per l’Exèrcit franquista”. El candidat de Democràcia i Llibertat carrega contra la “indissoluble unitat de la nació espanyola”homs-1EL PERIÓDICO / BARCELONA / Dilluns, 23 de novembre del 2015
El cap de llista de Democràcia i Llibertat a les eleccions generals, Francesc Homs, ha denunciat que l’article 2 de la Constitució, que estableix la “indissoluble unitat de la nació espanyola”, va ser una “imposició” de la cúpula de “l’Exèrcit franquista”. En concret, aquest article estableix que la Constitució “es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola, pàtria comuna i indivisible de tots els espanyols, i reconeix i garanteix el dret a l’autonomia de les nacionalitats i les regions que la integren i la solidaritat entre totes elles”.
“Ho sap tothom com es va escriure aquest article. És una cosa que està reconeguda i explicada per qui ho va protagonitzar”, ha afirmat en una entrevista a la Cadena Cope.
SENSE MARXA ENRERE
El dirigent convergent ha destacat que el procés cap a la independència “no té marxa enrere, és una qüestió de temps”, encara que ara Espanya es troba en una “fase de negació absoluta” de qualsevol reivindicació en aquest sentit des de Catalunya. I ha subratllat que “si al final a Catalunya persisteix una voluntat cada vegada més majoritària a favor de la independència, que s’expressa de manera pacífica i democràtica”, aquesta aspiració haurà de ser “encarrilada” malgrat que una majoria a la resta d’Espanya ho intenti impedir.
Respecte a les negociacions amb la CUP per intentar arribar a un acord d’investidura, ha afirmat que a Convergència sempre han tingut la capacitat d’entendre’s “amb gent molt dispar”, si bé, ha afegit, “tenim clars els nostres límits”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *