Inici de campanya de Democràcia i Llibertat en la Nova Icària de BCN

icaria1
Agafant forces abans de l’acte. Foto: ANNA notícies
icaria2
Artur Mas, fent possible allò que diuen és impossible.Foto: ANNA notícies
icaria3
Entrepans, dolços, begudes i cafè. Foto: ANNA notícies
icaria4
Artur Mas amb la mà estesa. Foto: ANNA notícies

Homs: “El 20D hem de renovar el compromís del 27S amb la independència: farem possible el que alguns consideren impossible”
En l’acte d’inici de campanya, el president Mas ha assegurat que el procés “va de drets democràtics, socials i econòmics” i que “l’únic camí que ens queda per assolir aquests drets és l’Estat català”

homs_iniciEl cap de llista de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, ha subratllat la importància d’aquests comicis, que “seran més catalans que mai”. El candidat ha argumentat així que el vot del 20 de desembre és una baula del procés: “El 20D hem de renovar el compromís del 27S amb la independència: farem possible el que alguns consideren impossible”. Homs ha reivindicat la feina feta en matèria social i econòmica a Catalunya, una batalla per la recuperació que per molts també semblava inviable: “Hem aconseguit revertir la situació en termes de feina i hem fet possible la salvació de l’estat del benestar després d’una gestió inqualificable i en una conjuntura molt dura”.

Democràcia i Llibertat té al davant, ha recordat, “un PP que s’amaga a les faldilles dels tribunals o dels fiscals”. Amb ironia, ha lamentat la poca disposició al debat dels populars: “Tenen tant coratge que no es veuen amb cor d’obrir cap mena de diàleg. El senyor Rajoy hauria de tenir la valentia d’acceptar un cara a cara per veure, com a mínim, en quines coses no estem d’acord. La política del plasma li deu impedir. El torno a convidar a seure i parlar”.

Homs ha definit el 20D com el “solstici polític” de Democràcia i Llibertat: “Som en temps de nits llargues, plenes d’udoladors. A partir del solstici d’hivern, les nits seran més curtes i els dies més clars. Encetarem una nova etapa, amb il·lusió renovada per la defensa de la llibertat del país. Som en temps d’advent”. Per això, ha reblat, cal buscar el vot, però sobretot, cal convèncer els ciutadans que han de tenir “esperança i confiança”, una afirmació que ha carregat d’arguments: “Volem un Estat que ens representi amb dignitat, que procuri per la gent, perquè les nostres empreses siguin més competitives, perquè la gent trobi feina, per no haver de pidolar les infraestructures”.

mas_acte_inici_1El president Mas, de la seva banda, ha deixat clar que la independència no és un objectiu sinó un mitjà per millorar la vida dels catalans: “Això va de drets democràtics, socials i econòmics. Volem que d’una vegada per totes es reconegui que Catalunya és una nació amb dret a decidir el seu futur polític. Ens mereixem un estat del benestar d’acord amb les possibilitats que tenim: això va de millorar la sanitat, els serveis socials, la lluita contra la pobresa i pels drets de la infància”. El president ha vinculat l’assoliment d’aquestes fites amb la independència: “L’únic camí que ens queda per assolir aquests drets, reclamants per tota la gent que ha sortit a manifestar-se per la sobirania els darrers anys, és l’Estat català”.

Ha recordat que el 20D Catalunya s’hi juga molt i que per això “no val quedar-se a casa”. Per a ell, la única força que té Catalunya és la de les urnes: “La força del poder la tenen ells i l’exerceixen de manera coaccionadora, però la força de la democràcia i de la mobilització la tenim nosaltres”. Per això, ha sentenciat: “Els sobiranistes que han fet costat a les manifestacions, els que van votar SíSí el 9N que no vagin a votar per la sobirania estarà regalant el vot al PP a Ciutadans i a tots aquells que utilitzaran el vot per escanyar-nos, per faltar-nos el respecte. No se’ls pot fer un regal d’aquesta magnitud, és com una butlleta de la grossa”.

El president ha recordat la importància i excepció del moment polític que viu Catalunya i s’ha mostrat convençut que tindrà un bon final: “Tingueu present que el que tenim entre mans ha de sortir bé: amb investidura o eleccions això anirà endavant”. Ha deixat clar que l’escenari òptim seria el de la formació del Govern i ha defensat que la negociació per fer-ho possible, tot i ser molt complexa, és “un signe d’intel·ligència i clarividència política”.

Finalment, Mas ha lloat la “lleialtat a prova de bombes” del cap de llista de la coalició i s’ha mostrat convençut que la sintonia i la coordinació amb el Govern català serà total.

El cap de llista al Senat, Miquel Àngel Escobar, ha defensat la unitat com l’eina més poderosa de Democràcia i Llibertat i ha apostat per la centralitat política com l’espai més intel·ligent per l’èxit: “Al centre és on se situa el conjunt del país, un país on hi cap tothom”. També ha defensat amb contundència la legitimitat democràtica del president Mas per ser investit i ha advertit que “fer un bon resultat el 20D és la millor garantia per fer-ho possible”.

Finalment, Titon Laïlla ha argumentat que la coalició defensarà el procés amb responsabilitat: “No som maldestres, no farem estirabots” i ha defensat que “les raons del sobirasime” són més poderoses que els arguments dels seus detractors: “Ells no tenen il·lusió, no tenen esperança, no ens tenen a nosaltres, som el motor del procés”.

Un pensament a “Inici de campanya de Democràcia i Llibertat en la Nova Icària de BCN”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *