Interior veta la inscripció com a partit del PDC per definir-se independentista

La carta del Ministerio del Interior i la carta del PDC a la militància
per engrandir cliqueu damuntCrwKP7iWEAAQkhO
From: Partit Demòcrata Català
Sent: Wednesday, September 7, 2016 5:52 PM
Subject: Comunicat davant la notificació del registre de partits polítics

Benvolgut/da,
Ahir dimarts dia 6 de setembre vam rebre una notificació per part del registre de partits polítics del Ministeri de l’Interior on se’ns comunica l’existència d’algunes deficiències que de no ser corregides impossibilitarien la inscripció del Partit Demòcrata Català.
Una de les principals deficiències que adverteix aquesta notificació i que en aquests moments, de no modificar-se, impedeix la inscripció al registre del Partit Demòcrata Català, és que en el preàmbul dels Estatuts del partit s’hi especifica que el Partit Demòcrata Català és un partit independentista i que està disposat a esgotar totes les vies per a assolir un Estat per a Catalunya. En definitiva, un dels principals motius per no inscriure el Partit Demòcrata Català al registre de partits polítics és que ens haguem definit com a independentistes.
El Ministeri, en la seva notificació, ens adverteix que el termes “català” i “demòcrata” poden generar confusió amb altres formacions polítiques. De tota manera, en el registre públic de partits polítics existeixen 77 formacions polítiques amb el terme “demòcrata” i 40 amb el terme “català”. Queda clar, doncs, que el problema no és els termes que registrem sinó l’espai polític que representem i que volem registrar.
Davant d’aquest fet, que evidentment és molt greu, ens cal actuar amb astúcia per tal de poder ser registrats. Serem fidels al mandat del Congrés tant des del punt de vista del nostre projecte polític com de la cultura organitzativa del nostre partit.
Atentament,

Marta Pascal David Bonvehí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *