Israel afirma la seva disposició a reunir-se amb l’ANP ‘sense mediadors ni condicions prèvies’

“Netanyahu ha exposat la postura d’Israel que consisteix en la disposició de celebrar una trobada directa amb Mahmud Abbàs sense condicions prèvies. Per tant, està considerant la proposta del president rus i les dates de la possible trobada”, assenyala el comunicat oficial. Anteriorment, el president rus, Vladímir Putin, havia qualificat d’inacceptable l’actual statu quo i es va pronunciar per establir les condicions per reanimar al més aviat possible les negociacions per la creació d’un Estat palestí independent i viable.
El president de l’ANP va comentar fa poc que preferiria celebrar la trobada amb Netanyahu a la capital russa abans que a altres llocs. Fonts diplomàtiques sostenen que el vicecanceller Bogdànov va lliurar aAbbàs una carta de Putin, on oferia la possibilitat de celebrar a Moscou la reunió entre els representants d’Israel i Palestina.
La trobada podria organitzar-se a finals d’aquest mes de setembre o a l’octubre vinent, segons algunes fonts. No obstant això, el portaveu de la presidència russa, Dmitri Peskov, ha donat a entendre que, de moment, no hi ha certesa referent a això. “Encara no”, ha dit el representant del Kremlin. Netanyahu iAbbàs s’havien reunit l’última vegada l’any 2010, quan Israel i Palestina van emprendre amb la mediació dels EUA un altre intent d’arribar a un acord sobre del conflicte àrab-israelià.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *