Mónica Oltra, en la línia de RV/PVE, prioritza el Grup Valencià al referèndum dels regeneracionistes espanyols de la senyora Colau

Totalment d’acord amb Mònica Oltra. Per a nosaltres valencians, el referèndum català que reivindiquen a Catalunya els regeneracionistes espanyols que encapçala la senyora Colau, enfrontats als sobiranistes catalans republicans d’ERC i DiL agrupats en Junts pel Sí, no és cap prioritat.
La petició dels regeneracionistes catalans la podem veure, com la nostra vicepresidenta va dir: «razonable», però als valencians no ens aprofita per a res. Pitjor encara, si es planteja com un ‘línia roja’ ens perjudica, ja que amb un PSOE assetjat i aliat amb el PP i Ciudadanos podria posar en dificultats l’assumpció del Grup Valencià.
 A l’igual que Compromís, la seua líder Mónica Oltra, hui per hui, està també en la línia de regenerar Espanya, però al mateix temps la seua lleialtat valenciana, la defensa d’allò que ens interessa, ja no sols a Compromís, sinó al conjunt dels valencians d’Oriola a Vinaròs, com és ara l’existència del Grup Valencià al parlament de l’Estat, fa que siga conseqüent i veja en l’enrocament de la reivindicació del ‘referèndum’ per part dels regeneracionistes espanyols catalans,  com un obstacle per a la consecució del Grup Valencià. A més amb l’agreujant que és una reivindicació/obstacle que tots la sabem inútil per no comptar amb el suport de PP, PSOE i Ciudadanos i que la seua ‘utilitat’ s’albira com instrumental per forçar a eixos tres partits a pactar entre ells, en un desgast que sols beneficiaria unilateralment a Podemos.
Des d’ANNA notícies, entenem que les estratègies del sobiranisme català i del sobiranisme valencià, a Catalunya i al País Valencià respectivament, porten estratègies distintes.
Ací a casa nostra on el nivell sobiranista és MOLT BAIX, el nostre acord amb Podemos ÉS DEL TOT POSITIU ja que ens ha valgut per a:

– ser la segona força per davant el PSOE
– FER-NOS VISIBLES dins i fora del País Valencià amb la reivindicació, de moment, del GRUP PROPI.
– Que els valencians pugen l’autoestima i confiem en les nostres pròpies forces.
– Per a auto donar-nos impuls per assolir fites més importants en el futur i en definitiva
-Per a anar unint cada vegada més els valencians, d’Oriola a Vinaròs, en defensa dels nostres interessos.
A Catalunya pel contrari Podemos és la punta de llança del regeneracionisme espanyol d’esquerres que vol trencar el ‘PROCÉS’, amb la demagògia d’un referèndum impossible.morellaRV20160107els9ab
EL PERIÓDICO DE CATALUNYA
Oltra rebutja que el referèndum sigui la línia vermella per pactar amb el PSOE: “És negociable” La responsable de Compromís, que es va presentar a les generals amb Podem, reclama “escoltar l’altre i transigir” per aconseguir un govern ‘a la valenciana’
Oltra rebutja que el referèndum sigui la línia vermella per pactar amb el PSOE: "És negociable"

GEMMA ROBLES / IOLANDA MÁRMOL / MADRID / EL PERIÓDICO
Divendres, 8 de gener del 2016 – 17:45
Sense haver-se aclarit encara al Congrés el dubte de si els ‘socis’ de Podem aconseguiran finalment o no tenir grup propi la legislatura que està a punt d’estrenar-se, sí que es comencen a entreveure els matisos de discurs en alguns temes de la màxima rellevància com són, sense cap dubte, les condicions que se li posarien al socialista Pedro Sánchez en cas que intenti la investidura. Segons sembla, no hi ha consens sobre si la convocatòria d’un referèndum a Catalunya hagi de ser una línia vermella intocable per pactar amb el PSOE, com ha posat en evidència la màxima responsable de Compromis, Mònica Oltra.
“I tant que és negociable, en la forma i en el fons”, ha respost Oltra aquest matí en una entrevista concedida a la Ser quan se li ha preguntat si, com altres dirigents de Podem o d’En Comú Podem, pensava que era innegociable un pacte de governabilitat sense l’acceptació de la consulta com a condició bàsica.
La també vicepresidenta de València (gràcies a un pacte entre PSOE i Compromís precisament), s’ha mostrat convençuda que es pot abordar una negociació per intentar tenir a Espanya “un govern progressista i de canvi a la valenciana“, al·legant que tenint en compte el panorama “divers i plural” que existeix en la política actualment el que s’ha d’exigir és “capacitat de diàleg, escoltar l’altre i transigir, sense plantejar d’inici posicions inamovibles”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *