Monica Oltra i RV/PVE coincideixen: per als valencians la línia roja és el nostre Grup Valencià i evitar qualsevol fet que impedisca assolir-lo

Totalment d’acord amb Mònica Oltra. A nosaltres, els valencians, ens la té que portar fluixa els interessos de la senyora Colau, enfrontada als sobiranistes catalans republicans d’ERC i DiL, per aquests motius:
1) La nostra línia roja és el GRUP VALENCIÀ. Si per exigir el ‘referèndum’ no hi ha pacte amb el PSOE per obtenir des de la mesa el GRUP VALENCIÀ, per trencament amb el PSOE, aquesta línia roja, que ni ens va ni ens bé, ENS PERJUDICARIA.
2) Reivindicar el referèndum és un brindis al sol. És una estratègia dels regeneracionistes espanyols d’esquerra catalans per trencar la unitat dels sobiranistes/independentistes agrupats ara en Junts pel Sí. És una estratègia per trencar el ‘procés’.                            Aquesta segona raó no és de Monica, però si la primera. Objectivament per als independentistes valencians solidaris amb els independentistes catalans (ERC i DiL) ja ens va bé.
Els independentistes a Catalunya i al País Valencià portem estratègies distintes. Ací a casa nostra on el nivell sobiranista és MOLT BAIX, el nostre acord amb Podemos ÉS DEL TOT POSITIU ja que ens ha valgut per a ser la segona força per davant el PSOE i FER-NOS VISIBLES dins i fora del PV amb el GRUP PROPI. Els valencians pugen l’autoestima i ens donarà impuls per fites més importants en el futur i per anar unint els valecians, d’Oriola a Vinaròs.
A Catalunya pel contrari Podemos és la punta de llança del regeneracionisme espanyol d’esquerres que vol trencar el ‘PROCÉS’, amb la demagògia d’un referèndum impossible.

——————————

EL PERIÓDICO DE CATALUNYA
Oltra rebutja que el referèndum sigui la línia vermella per pactar amb el PSOE: “És negociable” La responsable de Compromís, que es va presentar a les generals amb Podem, reclama “escoltar l’altre i transigir” per aconseguir un govern ‘a la valenciana’
Oltra rebutja que el referèndum sigui la línia vermella per pactar amb el PSOE: "És negociable"

GEMMA ROBLES / IOLANDA MÁRMOL / MADRID / EL PERIÓDICO

Divendres, 8 de gener del 2016 – 17:45 CET

Sense haver-se aclarit encara al Congrés el dubte de si els ‘socis’ de Podem aconseguiran finalment o no tenir grup propi la legislatura que està a punt d’estrenar-se, sí que es comencen a entreveure els matisos de discurs en alguns temes de la màxima rellevància com són, sense cap dubte, les condicions que se li posarien al socialista Pedro Sánchez en cas que intenti la investidura. Segons sembla, no hi ha consens sobre si la convocatòria d’un referèndum a Catalunya hagi de ser una línia vermella intocable per pactar amb el PSOE, com ha posat en evidència la màxima responsable de Compromis, Mònica Oltra.

“I tant que és negociable, en la forma i en el fons”, ha respost Oltra aquest matí en una entrevista concedida a la Ser quan se li ha preguntat si, com altres dirigents de Podem o d’En Comú Podem, pensava que era innegociable un pacte de governabilitat sense l’acceptació de la consulta com a condició bàsica.

La també vicepresidenta de València (gràcies a un pacte entre PSOE i Compromís precisament), s’ha mostrat convençuda que es pot abordar una negociació per intentar tenir a Espanya “un govern progressista i de canvi a la valenciana“, al·legant que tenint en compte el panorama “divers i plural” que existeix en la política actualment el que s’ha d’exigir és “capacitat de diàleg, escoltar l’altre i transigir, sense plantejar d’inici posicions inamovibles”.

RV20160107Comunicat de RV/PVE sobre el grup valencià al parlament de l’Estat

Reunida l’Executiva de República Valenciana/Partit Valencianiste Europeu (RV/PVE), ha valorat les informacions sobre les dificultats conegudes per formar un grup propi valencià al parlament espanyol amb els 9 diputats de la coalició valenciana És el moment, sorgits el 20-D.

Al respecte RV/PVE, des dels interessos del sobiranisme valencià republicà, vol fer públic el següent:

1. Que l’única línia roja per pactar amb el PSOE un acord ha de ser la conformació d’un Grup Valencià al Parlament espanyol.

2. Que qualsevol altra línia roja plantejada per altres, als valencians ens té que ser indiferent.

3. Que valorem positivament que Podemos plantege diluir la línia roja que poguera entrebancar un acord amb el PSOE per assolir el Grup valencià de la coalició valenciana És el moment, primer i fonamental objectiu que hem de tenir ara els valencians per millor defensar els nostres interessos.

4. Que veiem positives les iniciatives paral·leles de Ximo Puig i d’Isabel Bonig, que a falta de tenir grups propis valencians del PSPV o del PPCV i per millor defensar els interessos compartits de tots els valencians, el socialista Puig llance la proposta de coordinar a tots els diputats valencians acreditats al parlament espanyol per fer front a un millor finançament i per part de la popular Bonig que, més agosarada que Puig, anuncia que personalment coordinarà els diputats valencians del PP per millor defensar els nostres interessos, d’Oriola a Vinaròs, i impedir que els diputats valencians del PPCV es diluïsquen en el grup estatal popular del PP.

País Valencià, d’Oriola a Vinaròs, 7 de gener 2016

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *