Fugiu de dir-vos ‘Nacionalistes’, ens cal dir (si ho sou i voleu) ‘Sobiranistes valencians’

El BLOC i Compromís (organitzacions polítiques i no culturals) han de fugir de ser catalogades pel terme polisèmic i confús de  ‘NACIONALISME’ (fins i tot membres del PSPV són ‘nacionalistes’). En el proper Congrés del BLOC, aquesta organització POLÍTICA el que té que decidir és si els seus afiliats estan adscrits a una organització política que reivindica el Federalisme dins d’una Espanya plural o bé reivindica la Sobirania política dels valencians: o Federals espanyols o Sobirans valencians. Per la seua banda Compromís hauria de reconèixer el caràcter d’eixa corrent o partit en el seu si.
federalsosobiranistes

Un pensament a “Fugiu de dir-vos ‘Nacionalistes’, ens cal dir (si ho sou i voleu) ‘Sobiranistes valencians’”

  1. Vaig ser del Bloc del 2005 al 2010 i penso que la meva actuació va ser coherent. Era una organització política que lluitava pel poder polític valencià. Era un partit regionalista no sucursalista que maldava per agrupar els valencians-valencianistes, que no tenien veu ni cara política. Com a militant extraterritorial la meva missió la remoció del topall del 5% a les eleccions, objectiu modest però bàsic, senyal de submissió extra, únic en el concert de les regions espanyoles.

    D’altra banda la terminologia o l’etiqueta de “nacionalista” esdevé confusionària, utilitzada pels diversos agents identitaris. En terminologia política és molt més clar parlar de sobirania. Però el dimoni sempre sempre stà apunt per embolicar la troca. La sobirania no és una essència eterna com pensa el nostre amic Borràs, o com Ventura Gasol (“La Pàtria morta, que bonica que ha quedat!”) o Constantí Lllombart (“Los fills de la Morta-viva”) que s’imposa en la realitat política.

    Els supervivents del Bloc (On sou? Salut, amics!) són els representants d’una consciència-sentiment elemental difusa però força difosa. Que sàpiguen trobar el camí de la sobirania.

    Quant a mi, sóc fidel a la sobirania pancatalana essencial, eterna i tot, però estic per la sobirania valenciana actual que es debat entre bolquers.

    Bon Nadal!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *