Mònica Oltra a Alacant: “Construirem un grup potent valencià en el congrés, un grup que faça tremolar els qui s’han cregut impunes i immunes. Que tremolen, Que anem decidits, plantejant els problemes dels valencians i valencianes i donant solucions. ¡Que som un poble que sap eixir de situacions difícils!”

Oltra i Montiel llancen la candidatura #És el moment a Alacant

 RedactaVeu / Alacant.  “Construirem un grup potent valencià en el congrés, un grup que faça tremolar els qui s’han cregut impunes i immunes. Que tremolen, Que anem decidits, plantejant els problemes dels valencians i valencianes i donant solucions. ¡Que som un poble que sap eixir de situacions difícils!”, ha manifestat aquest dissabte la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra,durant el tancament de la presentació de la candidatura de Compromís i Podem a Alacant, acte que ha clausurat al costat del secretari general de Podem del País Valencià, Antonio Montiel.
Oltra ha incidit en la importància d’aconseguir una representació valenciana a Madrid en unes eleccions després de les quals ambdues formacions esperen que s’aborde una reforma constitucional i s’afronte l’infrafinançament que pateix la ciutadania valenciana. “Sabem a qui venim a defensar” ha exclamat la vicepresidenta convençuda que s’ha deslligat una guerra contra les classes mitjanes,”eixa gent que no s’ha quedat encara paralitzada per la por. Perquè a molts altres els han llevat tota esperança”.
En aquest sentit, Antonio Montiel ha destacat també: “Es tracta de blindar els drets socials, el dret a l’habitatge, les polítiques d’igualtat, convertir la lluita de la violència de gènere en una qüestió d’estat, canviar l’economia, defensar la sostenibilitat, el medi ambient, volem en definitiva treballar tots junts i juntes”.
La candidatura encapçalada per Rita Bosaho, Ignasi Candela i Rubén Martínez ha desfilat davant simpatitzants i militants d’ambdues formacions en una trobada presentada per les diputades autonòmiques per Alacant Mireia Mollà i Llum Quiñonero. L’acte ha tingut el suport dels candidats de la circumscripció de València, Joan Baldoví i Ángela Ballester, així com del conseller de Transparència, Manuel Alcaraz.
“El 20 de desembre aconseguirem el que ens hem proposat: canviar la nostra ciutat i la nostra comunitat. És una oportunitat única i si ens quedem impassibles passarà una altra vegada el tren de la història i ens juguem els pròxims 20 anys”, ha considerat Bosaho. “Alacant”, ha continuat Candela, “ha estat i continua estant marginada. Som la província que menys inversions rep de l’Estat i l’ADN del nostre poble, com a alacantins, és revertir l’impossible”.
Gerard Fullana, portaveu de Compromís en la Diputació d’Alacant, i l’independent i alcalde de Villena, Francisco Javier Esquembre, són algunes de les cares més visibles d’una candidatura que completen Vicent Molina Perona, Noelia Olivares González, Beatriz Nadal Rodríguez, Sonia Calderón España, Mercedes Menor Céspedes, Christian Fortanet i María Natividad Martínez Ruiz.
L’acte ha servit per a presentar a la ciutadania alacantina el manifest ‘És el moment’, un document que traça les línies mestres de l’acord entre ambdues formacions. Segons es recull en aquest document “les condicions per al canvi estan donades. Però aquest no és ni inevitable ni irreversible. El 24 de maig vam fer un primer pas que ja està donant fruits; ara toca tancar aquest cicle electoral articulant l’espai democràtic que és socialment majoritari”.
Participació ciutadana i Javier Mariscal
“Venim de llocs molt diferents i en el passat hem votat partits diversos, però ara ens uneix una idea forta: un projecte de país per a tots i totes, oposat a la societat de privilegiats que els que governaven la Generalitat i encara governen l’Estat volen”, exposa un manifest que pot signar-se i llegir-se en la web eselmoment.com.
A més, la coalició Compromís ha obert un espai a la seua web que amb el nom #ÉselMoment de Participar permet a la ciutadania presentar, fins al pròxim 28 de novembre, les seues aportacions per a l’elaboració del programa electoral per a les pròximes eleccions estatals. Amb aquesta ferramenta de participació (compromis.net/participa) qualsevol ciutadà pot enviar propostes per al programa electoral i, a més, votar i opinar les propostes enviades per altres participants.
El disseny del logo És el Moment ha sigut realitzat altruísticamente per l’artista valencià Javier Mariscal, que s’ha sumat així al suport de la societat civil a aquest acord impulsat per Compromís i Podem.oltra-carga2

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *