Set alcaldes, dos vicealcaldes i un regidor de Compromís-Bloc signen un manifest en clau positiva, propi del valencianisme de construcció

Maria Josep Ortega (Alcaldessa de Carlet), Jesús Monzó (Alcalde de Catarroja), Vicent Muñoz (Alcalde de Font de la Figuera), Jesús Pla (Alcalde d’Agullent), Josep Riera (Alcalde de Meliana), Josep Saval (Alcalde de Callosa d’En Sarrià), Zeus Serrano (Alcalde d’Ondara), Enric Nomdedéu (vice alcalde de Castelló), Lorena Milvaques (vicealcaldessa de Gandia) i Pere Fuset (regidor de Cultura de la ciutat de València han signat i fet public el següent manifest que es podria ubicar entre els escrits del valencianisme de construcció.

Des de baix, Compromís

21.11.2015
Els nostres pobles i ciutats van ser un dels primers àmbits on el valencianisme va aconseguir oferir a la ciutadania un projecte útil, connectat amb les seues necessitats i preocupacions. Amb Compromís, hem vist com eixa vocació de servir a la gent del nostre país s’ha traslladat, amb força i èxit, a la resta d’institucions. D’aquesta manera, el valencianisme progressista s’ha continuat enfortint amb idees i propostes de transformació social, de sostenibilitat mediambiental, i de profunda regeneració democràtica aconseguint sumar a bona part de la societat valenciana a un projecte engrescador. El 20D tenim l’oportunitat de seguir sumant i portar a Joan Baldoví i molts més a Madrid per a que siguen la veu dels valencians i les valencianes davant el govern central.
Els alcaldes i alcaldesses de Compromís, així com els nostres regidors i regidores, treballem dia a dia per a convertir les necessitats de la gent en solucions. No són poques les dificultats. La situació financera de molts ajuntaments, la maleïda herència rebuda, o l’atac a l’autonomia local en són algunes. Però sabem que no n’hi ha excuses quan es tracta de treballar pels nostres veïns i veïnes.
Per això considerem fonamental no sumar dificultats a les que ja tenim. Donem la benvinguda a qualsevol debat que servisca per a aprofundir en Compromís i millorar el seu funcionament; o qualsevol procés per repensar el projecte del Bloc. Però eixe debat no pot realitzar-se a costa del nostre compromís amb els nostres pobles i ciutats. No podem afrontar-lo de forma precipitada en detriment de la credibilitat del nostre projecte. Cal convertir les nostres dificultats en l’oportunitat de continuar creixent.
Ara, amb una campanya electoral a punt de començar, la bona gestió en l’àmbit municipal ha de ser un dels nostres principals avals. Qui ens coneix en el dia a dia de la nostra faena a peu de carrer, sap que som gent que assumim les responsabilitats, sense defugir-les. Per això, des de baix, des de l’àmbit local, la primera línia de batalla per la qualitat de vida dels valencians i valencianes, ens comprometem a seguir la nostra tasca. Amb molt de treball i bona dosi de trellat, ara és el moment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *