Bandera independentista (segurament) valenciana no, però catalana sí…

El Levante-EMV no deixa clar si l’estelada era valenciana o catalana. Però si diu que era la «polèmica bandera», de segur que seria la del triangle. En aquest sentit no podia faltar també en la clausura del Congrés del BLOC la frivolitat pancatalana que allunya al valencianisme polític dels electors valencians…
Flash

Un pensament a “Bandera independentista (segurament) valenciana no, però catalana sí…”

 1. Polèmica de banderes

  Sembla ser que al Congrés del Bloc un assistent va treure una “estelada”. Un objecte no identificat que ha mogut un petit escàndol.

  Un objecte de representació (comunicació) i sobrerepresentació.

  Mirem l’acció i comentem-la.

  És una acció no oficial, per un espontani “de la base”, possiblement amb un significat que no coincideix amb la pràctica del Bloc. Aquest tràfic d’estelades és confusionari, a cada estelada el(s) seu(s) significat(s).

  Si l’estelada era la “de Macià” té un sent de sobirania, d’independència, d’Estat, referit a les Quatre Províncies. Compte, és un símbol que pot arribar a ser d’Estat, no d’un aplec lúdico-patriòtic. ERC, que l’havia fet servir de símbol informal dels Països Catalans ja has sancionat el buròcrata responsable.

  L’estelada amb l’estel roig d’Indendència-Socialisme-Països Catalans no crec que ningú l’hagi fet servir per representar el Bloc que és d’Autonomia per al País Valencià.

  L’estelada “de Dubon”, del Partit Valencianista Europeu, una estelada valenciana genuïna, que simbolitza Sobirania i República Valenciana, no crec que la portessin al Congrés. Són responsables, poden tenir molts amics al Bloc però saben que, ara per ara, segueixen altres caminis.

  Doncs qui va ostentar no se sap quina estelada al Congrés del Bloc? No ho sé, però devia ser algú amb fam d’identificació (no d’identitat), un nacionalista valencianista, un pancatalanista, un que vol un Estat valencià però no sap com. Són sentiments respectables.

  En canvi els que no mereixen consideració són els hipòcrites del diari ABC de Madrid que han sentit campanes i corren a escandalitzar-se perquè València pugui escapar del seu destí d’”ofrendar nuevas glorias a España”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *