11 pensaments a “Una Mónica Oltra coherent, ix al pas del mamoneig de Joves PV- Compromís”

 1. “Mónica Oltra coherent”, “mamoneig de “Joves PV”. Has quedat retractat:

  1) La inhabilitació de Otegui, a més d’injusta, és ben difícil de justificar juridicament, en tant que es pasa pel folre dels collons la jurisprudència. Si denunciar les injustícies i el mamoneig (expresant-me en els teus termes) als tribunals sols quan resulta electoralment rendible és un exemple de coherència crec que no tenim molt a discutir.

  2) Joves PV – Compromís té autonomia i no ha de tolerar ingerències dels seniors, en tant que posen en dubte el propi sentit de la seua pròpia existència. A més, encara que alguns vulguen vendre que Joves PV és el Bloc Jove, el cert és que Joves amb Iniciativa són els únics que s’han autoexclòs de Joves PV. Sent així les coses, no entenc què te a dir sobre tot açò Mónica Oltra, que és d’Iniciativa. Que opine sobre el que publiquen els seus cadells, si és que ells li ho consenteixen.

  3) Com a valencianista, que Otegui siga inhabilitat mentre l’assassí de Guillem Agulló pot presentar-se lliurement a les eleccions em sembla un insult. Que el “Mitjà per la República Valenciana” es posicione amb els españolazos al respecte, em sembla patètic.

  1. Si l’assassí de G.A no deuria presentar-se Otegi tampoc. I si un pot fer-ho l’atre també deuria. El que no es pot fer és defensar que l’assassí de G.A no puga presentar-se i Otegi sí.

 2. Oltra és clara i coherent: Compromís (grup valencià integrat en el partit espanyol Podemos) no pot ni “expressar simpatia” a Otegi candidat autonòmic basc). Si Compromís fos una força política valenciana hauria de clarificar la seva política i els seus principis respecte d’altres països sotmesos a un mateix Estat, però no és així, Compromís forma part del lot de Podemos, fa política, Otegi és una competència electoral i amb el pa dels fills no s’hi juga.

  Oltra és clara. Qui no ho tenen clar són ERC del PV, que dubten entre declarar com a objectiu la República del PV o suplicar que Oltra els deixi entrar i els del Dret a Decidir. Què faran en el moment de la veritat polític, e a dir electoral?

 3. No veig la “coherència” de Mónica enlloc. No hi ha que confondre les coses. No és qüestió de “simpatia” amb Otegi, sinó de defensar els seus drets democràtics. De fet, la seua situació és sagnant. Cal recordar que, amb la doctrina de “tot es ETA”, va ser condemnat per una activitat política en l’esquerra abertzale que precisament anava dirigida a posar fi al terrorisme d’ETA. Quan veiem a antics dirigents del IRA governant a l’Ulster i l’acord entre las FARC i el Govern de Colombia (paradoxalment aplaudit per Rajoy), són denigrats els esforços de la dreta neofranquista per dificultar l’exercici del seu drets democràtics per una esquerra abertzale que ha optat per la via democràtica.
  I que queda clar que si jo estigués en Euskadi no els votaria a ells, sinó a Unidos Podemos. Però la defensa dels drets democràtics sí és una qüestió bàsica de coherència.

  1. ANNA notícies, com a pàgina adherida al sobiranisme valencià republicà, no comparteix per a res l’acció política de Compromís, una acció política autonomista i ofrenadora de noves glòries a l’Espanya plural, a la Espanya que se’ns vol vendre com que ‘una altra és possible’, col·laborant amb Podemos per a regenerar l’Estat espanyol. En aquest sentit ni la seua líder Mónica Oltra, que somia en ser ministra espanyola, ni les seues joventuts Joves-PV són una altra cosa que valencians autonomistes com ho són la resta de forces parlamentàries valencianes.
   Dit això, però, hi ha una diferència entre la ‘líder’ i les ‘joventuts’. Oltra és coherent. Sap que Otegui és la competència al País Basc del seu partit estatal i en aquest sentit, ni aigua. I els autonomistes de les Joventuts-PV, que no han d’oblidar que mengen del plat que cada dia els serveix la ‘lider’ i que sense ella no serien res, van -ells, els joves autonomistes- de ‘modernets abetzarles enragés‘, seguidors de la moda forastera ‘radical’, com cagallons per les séquies dels altres …
   Des d’ANNA notícies els diem: menys fer el mamó amb la granellada adolescent de ‘basquitis’ i més acció política ací, al País Valencià, sobiranista valenciana i republicana.

  2. RP diu:
   “Però la defensa dels drets democràtics sí és una qüestió bàsica de coherència.” Sí, però quan es tracta de defensar la igualtat entre dones i homens en els estats teocràtics musulmans o dins els guetos en els banlieues, llavors mireu cap a un altre costat.

   1. La defensa dels drets democràtic suposa també el dret de cadascú a vestir com vulga. Naturalment, no hi ha que permetre que un home musulmà obligue a una dona a vestir d’una determinada manera, però tampoc que això ho faça l’Estat.

 4. Entenc que els ‘autonomistes’ i més aquells que ens prediquen que ‘una altra Espanya és possible’, estiguen molt interessats per fer de l’Estat espanyol un lloc atractiu i presentable.
  És en en aquest sentit que entenc el posicionament del Joves-PV de Compromís i també el de Ximo Puig i el de Baldoví i el de Mónica Oltra i el de Rafa Pla.
  (…)
  Però per als independentistes valencians, per als sobiranistes valencians republicans, la política internacional no ens hauria de dividir, hauríem d’anar a la nostra i passar dels problemes internacionals dels altres… a no ser que ens compensés MOLT per algun motiu.

  1. Home, Victor, estàs donant una imatge caricaturesca del “nacionalisme” com un aillacionisme oposat a l’internacionalisme; i te recorde que els drets humans són universals.

   1. Benvolgut Rafa,
    la nostra acció política no és ‘nacionalista’ és ‘independentista’. Encara que respectem als ‘nacionalistes’ com tu que sent i vivint a Meliana te adscrius a la Nació Catalana dels Països Catalans. Ja sabem, perquè tu ho dius, que eres comunista i català.
    Respecte al teu internacionalisme, pel que es veu en les teues adscripcions, la Nació Valenciana no existeix i no anem a ser nosaltres el que posem en dubte aquest ‘internacionalisme’ teu, però el teu complement comunista ens fa reflectir en tu, una altra adscripció que vegem que la tens per damunt, com és l’interestatalisme.
    Per una banda defenses la Nació Catalana -i ens adscrius als valencians a aquesta ‘Nació’- però per altra banda la vols a aquesta ‘nació’, dins de l’Estat espanyol.
    Com veus parlem llenguatges distints i duem accions polítiques divergents.
    Nosaltres, els sobiranistes valencians republicans, no defensem cap ‘nacionalisme’, no som ‘nacionalistes catalans’; com a laics republicans en la nostra acció política no entrem en el tema ‘identitari’ que, com la ‘religió’, entenem ha de caure dins de l’àmbit privat, i sí som ‘independentistes’, ens volem despenjar de l’Estat espanyol, d’un estat que tu defenses tan aferrissadament i fas tot el possible perquè tots restem en ell.

 5. Víctor, jo me considere, efectivament, nacionalment català (però no “nacionalista”), i alhora ciutadà del País Valencià, defense el seu dret d’autodeterminació i me puc considerat “valencianista” en el sentit de lluitar pel redreçament del poble valencià (però no “nacionalista” valencià).

  En tot cas, aquest no és el tema a debat. El tema és la solidaritat (internacionalista) amb altres pobles, i en el cas del que parlàvem, la solidaritat amb el poble basc, i més enllà, la defensa dels drets democràtics com a drets universals (incloent, clar, els d’Otegi). I certament, a això no se li pot anomenar “interestatalisme”, per tal com, ara per ara, estem dins del mateix Estat.

  Si el teu “independentisme” te porta a ignorar aquesta solidaritat, “internacionalista” però també “humanista”, té una mirada molt curta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *